2011. szeptember 16., péntek

A kánai menyegző

Giotto festménye (1267-1337.)

Lakodalmat tartottak a galileai Kánában, amelyre meghívták Jézust, Máriát és a tanítványokat is. A menyegző a szokások szerint több napig is eltarthatott, nehéz volt elegendő mennyiségű enni- és innivalóról gondoskodni. Mária észre is vette, hogy elfogyott a család borkészlete, nem lesz mit adni a vendégeknek. Jézus először nem akart segíteni, nem akarta, hogy isteni mivoltára fény derüljön. De aztán mondta a szolgáknak: azt a hat kőkorsót, amiben vizet szoktak tárolni, most is töltsék meg, majd merítsenek belőle, és vigyék oda a násznagynak. Ő megízlelte a vizet, amely addigra borrá változott, és sokkalta jobbnak találta, mint azt a bort, amit addig szolgáltak fel. A tanítványok számára itt vált először bizonyossággá Jézus csodatévő ereje.

A Zugligeti Szent Család Plébániatemplom kertjében berendeztek egy kis "kánai sarkot"... hittanórákon pl. a gyerekek jobban megértik a történetet, ha el is játszhatják egy kicsit. :-)

Na, és ez milyen egy cukiság???? Mary Billingsley munkája, tettem jobbra egy linket, lehet nézegetni a többit is. Bűbáj. :-)

1 megjegyzés:

Aliana írta...

A legutolsó valóban kész bűbáj, nagyon aranyos :)